Sonck: "Afwachten hoe Okereke en Tau het doen tegen sterkere ploegen"

  Sonck: "Okereke kan een nieuwe goalgetter worden"

  Club Brugge heeft indruk gemaakt in zijn eerste 2 gewonnen competitiewedstrijden. De blauw-zwarte machine trof 9 keer raak, de nieuwe pionnen David Okereke en Percy Tau etaleerden al hun klasse. Wesley Sonck laat er zijn licht over schijnen.

  "Vorige week was ik aanwezig op de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Club Brugge. David Okereke werd niet zo veel in het spel betrokken, maar wat hij deed was wel goed. Net als de andere debutant Simon Deli gaf hij meteen een heel goede indruk. Dat is belangrijk", zegt Sonck, die wel een kanttekening wil plaatsen.

   

  "Met die perikelen bij Waasland-Beveren en een fel verzwakt STVV kon Club Brugge zich geen betere tegenstanders wensen voor de start van de competitie. Tegen Dinamo Kiev, toch al jaren een gevestigde waarde in Europa, wordt het pas een echt test. Dat is toch een tegenstander van een ander kaliber. Dan kunnen we zien hoever Club al staat."

   

  "In de eerste wedstrijden verdedigde Okereke goed mee, maar het is zaak om dat ook te doen tegen ploegen die kwalitatief beter zijn. Je ziet wel dat hij een moderne spits is. Het gaat om meer dan doelpunten maken en de bal bijhouden. Hij heeft al getoond dat hij een rustpunt kan zijn voor de ploeg."

  Ook Percy Tau bewees met zijn snelheid en een knap doelpunt meteen zijn waarde voor Club Brugge. "Hij is snel en belangrijk want hij kan op de flank spelen. Vorig jaar was hij een van de beste spelers in 1B, een smaakmaker. Dat kan ook niet anders als je tot de kern van een Engelse ploeg behoorde. Het is heel leuk voor een speler om in een goed draaiende ploeg te kunnen starten. Ook voor hem is het afwachten hoe hij het zal doen tegen de betere ploegen."

  Ook Percy Tau bewees meteen zijn waarde bij blauw-zwart.