• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ryan Lochte viert comeback met Amerikaanse titel op 200m wisselslag

  De 35-jarige Lochte wil volgend jaar graag naar Tokio.

  Na een schorsing van 14 maanden heeft Ryan Lochte in Palo Alto (Californië) de Amerikaanse titel op de 200 meter wisselslag veroverd. De 35-jarige zwemmer zet zijn sollicitatie naar een vijfde olympische deelname kracht bij.

  De zesvoudige olympische kampioen Ryan Lochte werkte de 200m wisselslag af in 1'57"76 en voegt zo een 27e nationale titel toe aan zijn rijkgevuld palmares. Meteen na zijn schorsing wegens het gebruik van een onrechtmatig infuus komt Lochte dus opnieuw binnen door de grote poort.

   

  Naast zijn titel profileert de 35-jarige Lochte zich ook als kandidaat voor Tokio 2020. Het zouden voor de Amerikaan de vijfde Spelen in zijn carrière kunnen worden. "Tien jaar geleden ging het toch allemaal vlotter. Ik heb nog een lange weg af te leggen voor 2020", beseft Lochte.

   

  De zwemmer, die eerder ook voor 10 maanden geschorst was na wangedrag tijdens de Spelen van Rio 2016, verklaarde te zullen vechten voor zijn plek in de olympische zwemploeg voor Tokio 2020.