• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ron Jans (ex-Standard) wordt coach van Roland Lamah in MLS

  Ron Jans was in 2012 even coach van Standard.

  Ron Jans was in 2012 even coach van Standard.

  De Nederlander Ron Jans (60) zet zijn trainercarrière voort in de Verenigde Staten bij FC Cincinnati. Daar krijgt Jans ex-Anderlecht-speler Roland Lamah onder zijn hoede.

  In de Belgische competitie was Ron Jans in 2012 kortstondig aan de slag bij Standard. De Nederlander had in dat seizoen de pijnlijke eer om als eerste trainer zijn C4 te krijgen in de hoogste klasse.

   

  Daarna keerde Jans terug naar Nederland, waar hij jarenlang coach was van PEC Zwolle. Nu beproeft hij zijn geluk bij Cincinnati. De club van Roland Lamah (ex-Anderlecht) staat laatste in de Eastern Conference van de MLS.

   

  "Het is een mooi vooruitzicht dat Ron zich over de ploeg gaat ontfermen en met ons het seizoen wil afmaken", zei algemeen manager Gerard Nijkamp, die in het verleden samenwerkte met Jans bij PEC Zwolle.