Serry: "Zondag met Lambrecht nog een uur gedroomd over zijn toekomst"

  Pieter Serry in de Ronde van Polen.

  Zondag zaten ze nog rustig samen te keuvelen in het peloton, gisteren kreeg Pieter Serry na de rit in de Ronde van Polen te horen dat Bjorg Lambrecht overleden was. "Het is onwerkelijk", vertelt hij aan Sporza.

  Pieter Serry is een van de renners van Deceuninck-Quick Step in de Ronde van Polen. Het nieuws over Bjorg Lambrecht kwam bijzonder hard aan. "Ik heb het na de rit in de bus gehoord. Het is onwerkelijk, ik kan het nog steeds niet vatten", zegt Serry.

   

  "Zondag hebben we in de koers nog bijna een uur gebabbeld en gedroomd over zijn toekomst. Hij was van plan om naar het buitenland te verhuizen en we droomden luidop over waar hij naartoe zou trekken. En dan gebeurt er een dag later zoiets stoms. Het is echt onwezenlijk."

   

  "Op het moment van zijn val vielen de koersomstandigheden mee, het was zeker niet slecht. Er waren niet echt risico's. We reden misschien 40 km/u en het ging lichtjes bergop. Het peloton hing op een lint. Wellicht heeft hij een reflector geraakt en is hij zo met zijn handen van zijn stuur geschoten. Spijtig genoeg is hij recht op een duiker gebotst."

   

  "Ik reed op dat moment voor hem, maar enkele ploegmaats hebben het wel zien gebeuren. Al hebben ze er tijdens de koers nooit bij stilgestaan dat de gevolgen zo zwaar waren. Het is verschrikkelijk voor Lotto-Soudal. Het hele peloton leeft mee."

   Het is verschrikkelijk voor Lotto-Soudal. Het hele peloton leeft mee.

  Pieter Serry

  "Bjorg was zo'n goeie gast"

  Pieter Serry en Bjorg Lambrecht waren streekgenoten. "We woonden op een kilometer of zes van elkaar, we waren bijna buren. Ik heb hem pas echt leren kennen in de Vuelta vorig jaar. Toen hadden we afgesproken om vaak samen te gaan trainen, maar dat is er niet dikwijls van gekomen", zucht Serry.

   

  "We hadden een verschillend programma en als hij in het buitenland zat, was ik vaak in België of omgekeerd. Onze wegen liepen niet echt gelijk, maar in de koers waren we zeer goeie vrienden."

   

  "Bjorg was altijd positief en vol ambitie. Hij was echt supergoed in vorm. Iemand van 22 die zo sterft, het is onbegrijpelijk. Zo'n goeie gast. Het is een klap voor de hele wielerwereld."

  Bjorg Lambrecht