• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Mignolet? Ik heb meteen naar Horvath gebeld"

  Mignolet en Clement vanochtend op training.

  Club Brugge speelt morgen tegen Dinamo Kiev in de voorrondes van de Champions League, maar de persbabbel van coach Philippe Clement werd uiteraard gekaapt door de transfer van Simon Mignolet. "Eigenlijk stond een doelman niet hoog op mijn verlanglijst, maar dit was een opportuniteit."

  "Morgen met Mignolet? Het gaat allemaal heel snel nu"

  Voor er overgeschakeld werd naar de orde van de dag - Dinamo Kiev is morgen de Europese tegenstander van Club Brugge - regende het natuurlijk vragen over Simon Mignolet, de doelman die gisteren plotsklaps in Brugge landde. 

   

  Philippe Clement was uiteraard betrokken bij het dossier en was niet verrast dat Club Brugge een topper als Mignolet kon strikken. "Er zijn heel veel factoren in het spel en heel recent evolueerden die naar onze kant", vertelde de Brugse T1 vandaag op zijn perspraatje. "En dan moet je snel handelen."

   

  "Een doelman stond eigenlijk niet hoog op mijn verlanglijst, want ik heb veel vertrouwen in Ethan Horvath. Hij kan nog enorm groeien. Maar dit zijn andere omstandigheden en Simon was een opportuniteit. Op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken en dat hebben we ook gedaan."

   

  Mignolet trainde vandaag al mee bij zijn nieuwe club en is speelgerechtigd voor de Europese match tegen Kiev. "Of ik morgen al in doel zal wisselen? Het gaat allemaal heel snel nu. Ik heb nog iets meer dan 24 uur om de knoop door te hakken. Ik geef mijn opstelling nooit een dag op voorhand."

  "Ik heb Ethan een paar dagen gegeven om alles een plaats te geven"

  De transfer van Simon Mignolet heeft natuurlijk gevolgen voor de Brugse kern, voor Ethan Horvath in de eerste plaats. "Ik heb Horvath meteen gebeld om hem uitleg te geven. Je bent immers ook de coach van de speler die teleurgesteld is hierdoor."

   

  "Horvath reageerde heel professioneel, dat heeft hij ook op training getoond. Dit is profvoetbal. Ik heb 10 jaar bij Club Brugge gevoetbald. In die periode zijn er minstens 10 centrale middenvelders gekocht. Je moet keihard strijden voor je plaats, dat hoort erbij."

   

  "Ik heb Ethan een paar dagen de tijd gegeven om alles een plaats te geven. Ik weet dat ik op Ethan kan rekenen, tot de laatste seconde dat hij hier op de club is."

  Simon Mignolet kiest voor rugnummer 88 (een verwijzing naar zijn geboortejaar)