• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  City durfde Mahrez niet op te stellen tegen Liverpool door dopingcontrole

  Mahrez bekeek de Engelse Supercup vanaf de tribune.

  Mahrez bekeek de Engelse Supercup vanaf de tribune.

  Riyad Mahrez was gisteren een van de grote afwezigen in de Engelse Supercup. De Algerijnse spits van Manchester City zat niet in de selectie, omdat hij op de Afrika Cup een medicijn kreeg dat City niet kent.

  Op Wembley kreeg Manchester City Liverpool in de Engelse Supercup pas klein in de strafschoppenreeks.

   

  Na afloop gaf Pep Guardiola meer uitleg over de afwezige Riyad Mahrez, die 2 weken geleden de Afrika Cup won met Algerije. "Riyad belde me meteen na de Afrika Cup en vertelde me dat hij over 10 dagen zou terug zijn en wou spelen tegen Liverpool", zei City-coach aan BBC.

   

  "Ik zei Riyad dat hij meer dan welkom was. Maar onze dokters kenden het medicijn niet dat Mahrez kreeg van de Algerijnse teamarts tijdens de Afrika Cup. We wilden geen enkel risico nemen met het oog op de dopingcontrole gisteren en daarom zat Mahrez niet in de selectie."

   

  "Hopelijk kan hij volgend weekend op de openingsspeeldag wel in actie komen tegen West Ham", besloot Guardiola.