• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent loot Kroatische of Schotse tegenstander, Antwerp moet misschien naar Nederland

  AA Gent

  In de 2e voorronde worstelde Gent zich voorbij de Roemenen van Viitorul Constanta.

  AA Gent en Antwerp moeten eerst nog aan de bak in de 3e voorrondes van de Europa League, maar vanmiddag is al geloot voor de play-offs. Rijeka en Aberdeen zijn uit de bus gekomen voor Gent, Antwerp speelt voor een match tegen AZ of Marioepol.

  Belgische clubs in play-offs Europa League 2019-2020
  AA Gent/Larnaca (Cyp) Rijeka (Kro)/Aberdeen (Sch)
  Antwerp/Pilsen (Tsj) Marioepol (Oek)/AZ (Ned)

  Antwerp gaat donderdag voor het eerst in meer dan 20 jaar weer aan de slag in Europa. Als het in de 3e voorronde Viktoria Pilsen uit Tsjechië klopt, wacht een confrontatie met de Nederlandse club AZ of FK Marioepol uit Oekraïne. Beide teams eindigden vorig jaar 4e in hun competitie.

   

  Als Gent na Viitorul Constanta ook de Cyprioten van Larnaca uitschakelt, mag het zich opmaken voor een duel met Rijeka of Aberdeen. Rijeka is de Kroatische vicekampioen, Aberdeen beëindigde de Schotse competitie vorig seizoen op de 4e plaats.

   

  De heenmatchen van de laatste voorronde vinden plaats op donderdag 22 augustus, de terugwedstrijden op donderdag 29 augustus.