Dumoulin moet ook een kruis maken over de Ronde van Spanje

  Zien we Tom Dumoulin dit seizoen nog in competitie?

  2019 dreigt een verloren seizoen te worden: Tom Dumoulin (28) zal na de Tour de France ook de Vuelta missen. De Nederlander viel in de Giro uit met een knieblessure en is nog altijd niet fit. "De focus ligt momenteel op zijn volledige herstel", zegt de woordvoerder van Team Sunweb bij AD. 

  Tom Dumoulin heeft zich vastgereden in het sukkelstraatje en geraakt maar niet op het juiste spoor. Na zijn opgave in de Ronde van Italië hernam Dumoulin in de Dauphiné, maar ook die rittenkoers moest hij vroegtijdig verlaten.

   

  De start van de Ronde van Frankrijk halen was een race tegen de klok, die Dumoulin na veel vijven en zessen verloor. Over zijn deelname aan de Vuelta, die op 24 augustus begint, is er nu al duidelijkheid.

   

  Dumoulin zal niet op de deelnemerslijst staan. "De focus ligt momenteel op zijn volledige herstel en de Vuelta komt te vroeg", bevestigt een woordvoerder van Sunweb bij AD.