• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Lambrecht was 1 van de 3 pijlers waarop ons wielrennen gebaseerd zou worden"

  Bjorg Lambrecht was in juni de beste jongere in de Dauphiné.

  Het tragische overlijden van Bjorg Lambrecht op 22-jarige leeftijd heeft iedereen met verstomming geslagen. Onze commentatoren staan stil bij het grote talent dat ons land verloren is.

  Wuyts: "Hij was de toekomst voor Lotto-Soudal"

  Tv-commentator Michel Wuyts was overdonderd door het nieuws over het overlijden van Bjorg Lambrecht. 

   

  "Dit verlies komt enorm zwaar aan. Dit slaat diepe wonden, zeker bij zijn ploeg Lotto-Soudal. Op zijn domein zou de ploeg helemaal op hem georiënteerd worden." 

   

  "Lambrecht was met Remco Evenepoel en Jasper Philipsen een van de 3 pijlers waarop ons wielrennen gebaseerd zou worden." 

   

  "Hij was een klimmerstype dat bijzonder explosief was en een goeie sprint had. Hij was een mondige jongen, bijdehands en de toekomst voor Lotto-Soudal."

  Berteele: "8 dagen na Parijs zijn er weer tranen"

  "Toen ik het nieuws over de val hoorde, dacht ik uiteraard onmiddellijk terug aan Michael Goolaerts", vertelt radioreporter Carl Berteele. "Dan denk je: hoe is dit allemaal mogelijk? Na de euforie van zaterdag met Remco Evenepoel is die medaille twee dagen later al volledig omgedraaid."

   

  "Lotto-Soudal was trots dat ze hem aan het klaarstomen waren. Bjorg was een pocketklimmer, de volgende Belg die we naar de Tour zouden sturen. Dat had hij ook zelf in Vive le Vélo bekendgemaakt. Volgend jaar zou hij de Tour rijden."

   

  "Hij was een leeftijdsgenoot van Tourwinnaar Egan Bernal en werd 2e na Bernal in de Ronde van de Toekomst in 2017. Hij had een voorbeeld in Bernal en was onze volgende hoop in de grote rondes."

   

  "Dat had hij ook al bewezen in het voorjaar. Je zag dat het zijn terrein was: de klimmetjes, de versnellingen bergop, hij had het allemaal. Hij had het nog eens getoond in de Dauphiné, waar hij de beste jongere was. Dat zijn adelbrieven."

   

  "Het lag allemaal open voor Bjorg. Dit is een inktzwarte dag voor het Belgische wielrennen, opnieuw. Natuurlijk kan er in de koers altijd iets gebeuren, maar bij zoiets sta je niet stil."

   

  "Lotto-Soudal was na de Tour euforisch. Op de Champs-Elysées boekten ze hun 4e ritzege. 8 dagen later krijg je dit nieuws en zijn er weer tranen. Het is om heel stil van te worden."