• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benoot typeert Lambrecht: "Met zaklamp van gsm in het donker terug naar het hotel"

  Benoot en Lambrecht op training.

  Lotto-Soudal reageert verslagen op het overlijden van Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen. Ploegmakker Tiesj Benoot is vol lof: "Hij lag zeer goed in de groep."

  "Het dringt niet binnen", zucht Tiesj Benoot in een telefonische reactie aan onze redactie. "Ik kan het zo moeilijk vatten."

   

  "Het gaat zo snel voor iemand die jong en gezond is, iemand die in de fleur van zijn leven zit, iemand die zijn droom beleeft en dan van de ene klap op de andere..."

   

  "Bjorg was een zeer goedlachse en guitige jongen. Hij was nog jong van geest en kon met iedereen lachen. Hij lag zeer goed in de groep."

   

  Benoot schetst een anekdote over Lambrecht: "Deze winter waren de pistetesten van Bjorg en mezelf op stage op Mallorca uitgelopen. We reden met de fiets terug naar het hotel, maar we reden verkeerd."

   

  "Met z'n tweeën reden we in het donker naar het hotel en zaten we te zeveren en te lachen. Dat typeerde hem. Hij begon toen niet te zagen en maakte er het beste van. Met de zaklamp van onze gsm in onze achterzak hadden we toch wat licht."

   

  "Bjorg paste zich zeer makkelijk aan. Hij had ook de stap gezet naar de wereldtop in zijn koersen. En dan gaat dit van het ene uiterste naar het andere. Dat is extreem moeilijk te vatten."