Vandenbempt: "Vroeg voor topkeeper zoals Mignolet om naar België terug te keren"

  Mignolet ondergaat medische testen bij Club Brugge.

  Mignolet ondergaat medische testen bij Club Brugge.

  Simon Mignolet legt vandaag medische testen af bij Club Brugge. "De komst van Mignolet is nog maar eens een puzzelstukje erbij in die mooie puzzel van Club Brugge", zegt Peter Vandenbempt.

  "Op zijn 31e had Mignolet misschien toch wat anders voor ogen"

  "De terugkeer van Simon Mignolet naar België is een zeer straffe stunt van Club Brugge", zegt Peter Vandenbempt.

   

  "Ik denk dat Mignolet een tijdje geleden niet meteen van plan was om al naar de Belgische competitie terug te keren, want het is hier toch een veel lager niveau dan in de Premier League."

   

  "Op zijn 31e had Mignolet misschien toch wat anders voor ogen. Het is ook niet iemand die ineens een pak geld minder zal willen verdienen. Club Brugge heeft flink onderhandeld."

   

  "Maar na 2 seizoenen op de bank bij Liverpool wou Mignolet wel weer op het veld staan. De waarschuwing van bondscoach Roberto Martinez was duidelijk met het oog op het EK van volgend jaar."

  "Mignolet wordt sleutelspeler in team met internationaal hoge ambities"

  "De realiteit is ook dat die echt goede aanbieding uit een goede buitenlandse competitie er dan blijkbaar toch niet gekomen is", zegt Vandenbempt. "Want ik vind het toch redelijk vroeg voor een internationale topkeeper zoals Mignolet om alweer naar België terug te keren."


  "Aan de andere kant komt hij wel in een superprofessionele omgeving terecht. In dat geweldige oefencomplex in Westkapelle. En Mignolet zal een sleutelspeler worden in een club die ook internationaal hoge ambities heeft de komende jaren. Dus terugkeren naar België is nu ook weer niet zo erg voor Mignolet."


  "Voor Club Brugge is het een geweldige zaak. De ploeg is 4 jaar op de sukkel geweest met een hele bus aan keepers die er niet in slaagden om voor een langere periode onbetwist titularis te zijn."


  "In het kampioenenjaar heeft Club liefst 5 doelmannen opgesteld. En dat is nu verholpen. De komst van Mignolet is nog maar eens een puzzelstukje erbij in die mooie puzzel van Club Brugge", besluit Peter Vandenbempt.

  Club communiceert over Mignolet