• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel drinkt nog iets in Mol: "Kan niet wachten op selfie met jou"

  Evenepoel gaat op de foto met een vrouwelijke fan.

  Evenepoel gaat op de foto met een vrouwelijke fan.

  0 / 0

  Remco Evenepoel heeft zijn overwinning in de Clasica San Sebastian op sobere wijze gevierd. De 19-jarige renner van Deceuninck-Quick Step ging bij zijn aankomst in België nog een klein glaasje drinken in Mol, waar zijn ouders en enkele sympathisanten op hem zaten te wachten.

  Aankomst van Evenepoel in Mol:

  "Paar traantjes gelaten in de finale"

  Sporza was zaterdagavond ter plaatse en sprak uiteraard met Evenepoel zelf.

   

  "Het is moeilijk te geloven, al begint het nu wel wat door te dringen", zei Evenepoel.

   

  "Het was mijn droom om deze Clasica ooit eens te winnen, maar dat dit nu al gebeurd is.... Ik heb mezelf verbaasd."

   

  "In de finale van de koers heb ik een paar traantjes moeten laten. Het was allemaal zeer emotioneel. Ik heb er echt van genoten. Het is te zot voor woorden."

   

  "Ik wist dat ik klaar was voor deze wedstrijd, maar je moet het dan ook waarmaken. Het is mooi dat ik het zo heb kunnen afmaken."

   

  "Dit is het hoogste dat ik al bereikt heb, nog mooier dan de wereldtitel bij de juniores."

   

  "Waar mijn plafond ligt? Daar kan ik niet op antwoorden, ik hoop in elk geval dat ik dat plafond nog niet bereikt heb."

  Peeters: "Speciaal nummer"

  "Ik ben opnieuw positief verrast", zegt Wilfried Peeters, die als ploegleider van Deceuninck-Quick Step mee was in het Baskenland.

   

  "Remco had een vrije rol gekregen en was ambitieus. Hij heeft een speciaal nummer opgevoerd. Op dit niveau een koers zo afmaken: dan mag je meer dan tevreden zijn."

   

  "De toekomst? Remco heeft nog niet veel ervaring en mag dus geen stappen overslaan. We lopen niet vooruit op de feiten, al blijft hij ons elke dag verrassen."

   

  "Remco is zeer leergierig. Hij is een open boek, babbelt veel, stelt zeer veel vragen en al wat hij doet is met heel veel ambitie. Hij wil de nummer 1 worden en is op de goede weg." 

  Ouders Evenepoel: "Voetjes op de grond"

  De ouders van Evenepoel genoten zichtbaar van de uitspatting van hun zoon.

   

  "We zijn heel trots. Dit hadden we niet durven te voorspellen", zegt moeder Evenepoel.

   

  "Ik heb mijn man voor het eerst zien huilen. Hij is een sterke en stoere papa, maar hij kraakt wel eens. Dat is vandaag gebeurd."

   

  "We proberen de voetjes op de grond te houden, dat doet Remco ook. Alles kan snel veranderen. We zeggen altijd: rustig aan, we zien wel."

   

  Vader Evenepoel: "Remco blijft zichzelf. Daar zal een grote overwinning niets aan veranderen. Dat maakt ons nog het meeste trots."

   

  "Zelf hebben we geen verwachtingen over zijn carrière. We laten alles in handen van Patrick Lefevere, de ploeg en Remco zelf. We laten hen gewoon verder doen."