• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Toptransfer: Club Brugge haalt Simon Mignolet in huis

  Simon Mignolet

  Na 6 seizoenen zegt Simon Mignolet Liverpool vaarwel.

  Club Brugge staat op het punt om Simon Mignolet (31) een contract aan te bieden. De Rode Duivel is in het land om morgen/maandag zijn medische testen af te leggen bij blauw-zwart. "Ik ben heel blij om weer in België te zijn", reageert de doelman.

  Vanmiddag zat Simon Mignolet nog op de bank bij Liverpool tijdens de Engelse Supercup tegen Manchester City. Het zal zijn laatste match bij de Champions League-winnaar geweest zijn, want snel daarna vloog hij naar België.

   

  In ons land zet de voormalige doelman van STVV zijn carrière voort bij Club Brugge. "Liverpool FC, Club Brugge en de speler bereikten vandaag een akkoord", schrijft blauw-zwart op zijn website. 

   

  Het mediateam van de Belgische topclub postte alvast een korte livevideo met de doelman op de sociale media. "Dag Brugge-fans", sprak Mignolet. "Ik ben net geland in Brussel en ben erg blij om weer in België te zijn. Stay tuned, want morgen is er zeker meer nieuws."

   

  Maandag legt Mignolet zijn medische testen af. Nadien tekent hij een contract van 5 seizoenen bij Club Brugge.

  Simon Mignolet

  Zo spreekt Simon Mignolet de fans van Club Brugge al een eerste keer toe.

  De nieuwe Ryan?

  Club Brugge is al sinds het vertrek van Mathew Ryan in 2015 op zoek naar een doelman die constant op hoog niveau keept. Die lijkt het nu dus gevonden te hebben.

   

  Simon Mignolet ruilde in 2010 STVV voor Sunderland en verkaste 3 jaar later naar Liverpool. Daar moest hij de laatste tijd genoegen nemen met het statuut van reservedoelman. De Braziliaanse international Alisson Becker geniet er de voorkeur.