• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pijnlijk! Arsenal-verdediger zakt door de grond na onwaarschijnlijke owngoal

  Maitland-Niles zal de wedstrijd tegen Barcelona nog lang herinneren.

  FC Barcelona heeft zijn galawedstrijd gewonnen van Arsenal met 2-1. De Catalaanse topclub profiteerde van een geweldige misser van Arsenal-verdediger Maitland-Niles om langszij te komen. Luis Suarez besliste de wedstrijd uiteindelijk met een fenomenale omhaal.

  Barcelona nodigde dit seizoen Arsenal uit voor de jaarlijkse Trofeu Joan Gamper. Aanwinsten Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en Neto werden voorgesteld aan het thuispubliek en kregen ook een basisplaats. Aanvoerder Lionel Messi, net terug van vakantie, sprak het publiek toe, maar bleef op de bank.

   

  Arsenal kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Aubameyang. De pijlsnelle Gabonees tikte de bal van dichtbij binnen. In de tweede helft verschalkte Maitland-Niles op een onwaarschijnlijke manier zijn eigen goalie, invaller Luis Suarez besliste de wedstrijd met een prachtige omhaal.

   

  Voor de 7e opeenvolgende keer wint Barcelona de Trofeu Joan Gamper. Het speelt nu nog twee oefenwedstrijden tegen Napoli in de VS, waarna het op 16 augustus op het veld van Bilbao aan de nieuwe jaargang van La Liga begint.

  De opvallende owngoal van Maitland-Niles:

  Het wondermooie doelpunt van Suarez: