Nasri: "Een eerste overwinning en we zijn vertrokken met Anderlecht"

  Samir Nasri en Vincent Kompany

  Samir Nasri en Vincent Kompany moeten de jongeren op sleeptouw nemen bij Anderlecht.

  Bij Anderlecht is er nog werk aan de winkel. Dat beseffen ook nieuwkomers Samir Nasri en Philippe Sandler. "Hopelijk komt de déclic er komende vrijdag", stelt de eerste na het gelijkspel in Moeskroen.

  "Missen ervaring en een nummer 9"

  Na 2 speeldagen moet het nieuwe en vooral jonge Anderlecht zich tevreden stellen met een 1 op 6. Zondagavond kwam het niet verder dan een 0-0 op het veld van Moeskroen.

   

  "Het liep al wat beter", stelt de ervaren nieuwkomer Samir Nasri bij Sporza. "Voor het seizoen wisten we dat het tijd zou kosten. We spelen volgens een ander systeem en de jongeren moeten zich aanpassen."

   

  "Een eerste overwinning kan voor de déclic zorgen. Hopelijk komt die er vrijdag al (thuis tegen KV Mechelen, red). In de zone van de waarheid missen we nog een wapen om te scoren, maar we zijn wel op de goede weg."

   

  Is die weg nog lang? "Op dit moment missen we wat ervaring. Met nieuwkomers en jongeren in de ploeg is dat niet onlogisch. Zodra we een match gewonnen hebben, zal de vaart er wel inkomen", gelooft Nasri. "Dan zal het talent van de jongeren ook aan de oppervlakte komen."

   

  "Vincent (Kompany, red.) staat hen al bij op het terrein en ik ben er ook bijna klaar voor. Het vergt nu eenmaal veel tijd om je aan te passen aan een nieuw systeem. Onder Guardiola kostte dat soms een jaar", weet de Fransman. "Kijk maar naar Bernardo Silva."


  "Een seizoen zal het niet duren bij Anderlecht", lacht Nasri. "We hebben gewoon nood aan een nummer 9. Als die de acties kan afronden, zullen onze wedstrijden er helemaal anders uitzien. Als de VAR ons tweede doelpunt tegen Oostende had goedgekeurd, kwamen ze bij 2-0 nooit meer terug in de match."

  "Ik doe nog rustigaan"

  Zelf heeft Samir Nasri twee keer een halfuur meegespeeld met Anderlecht. Wanneer snijdt hij er een aan?

   

  "Lang zal dat niet duren", antwoordt hij, "maar we lopen ook niet te hard van stapel. Vorig seizoen heb ik tot 3 keer toe in de lappenmand gelegen. Ik wil graag zo snel mogelijk spelen, maar ik wil ook zo lang mogelijk blessurevrij blijven."


  "Daarom doen we het liever rustigaan. Tegelijkertijd geeft het ook de jonge spelers de kans om vertrouwen te tanken. En een seizoen is lang, zeker in België."

  Sandler: "Achterin staat het goed"

  Philippe Sandler maakte zijn debuut in Moeskroen. "Het was mooi om voor Anderlecht te spelen, alleen kon het resultaat beter. Daar baal ik van", vertelt de jonge Nederlander die meteen op de plaats van Vincent Kompany (rechts centraal) mocht staan.


  "Dat is zijn keuze en dan moet ik daar spelen", lacht de 22-jarige verdediger. "Achterin stond het goed, alleen hadden we er voorin ook een moeten maken, zeker in de eerste helft. Want als wij scoren, moet de tegenstander komen. En dan krijgen we meer ruimte."

   

  Na de rust speelde Anderlecht een niveau lager. "Omdat nog niet iedereen topfit is", denkt Sandler. "Ik kreeg in de 75e minuut last van krampen. Met zo'n jonge ploeg viel het wat dood in de slotfase. De komende wedstrijden zal het wel beter gaan", gelooft hij.

   

  Ondertussen lopen concurrenten zoals Antwerp, Standard en Club Brugge weg. Sandler: "We zijn aan een traject begonnen en focussen enkel op onszelf. Daar heb ik alle vertrouwen in."