• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gajser kruipt in Lommel weer wat dichter bij wereldtitel motorcross

  Tim Gajser

  De buit is bijna binnen voor Tim Gajser.

  Romain Febvre deelde in de eerste reeks de lakens uit.

  Romain Febvre deelde in de eerste reeks de lakens uit.

  0 / 0

  WK-leider Tim Gajser heeft in Lommel zijn 9e zege van het seizoen geboekt. De Sloveense Hondarijder won de GP van België voor de Fransman Fèbvre en de Nederlander Coldenhoff. Over 2 weken kan hij zich in Italië tot wereldkampioen MXGP kronen.

  De wedstrijd in Lommel is de 14e in het wereldkampioenschap. In reeks 1 hield Romain Febvre WK-leider Tim Gajser (Honda) af voor de overwinning. De Sloveen werd 2e op ruim 6 seconden.

   

  De Nederlander Glenn Coldenhoff (KTM) eindigde 3e. Jeremy Van Horebeek (Honda) was de eerste Belg op de 6e plaats. Kevin Strijbos (Yamaha) werd 13e, Jeffrey Dewulf (KTM) 16e en Cedric Grobben (KTM) 22e.   

   

  In de 2e reeks op het zware zandcircuit liet Gajser de zege aan de Brit Max Anstie (KTM). Een 2e plaats volstond net voor de zege in de Grote Prijs van België.

   

  Dankzij de overwinning sluipt Gajser alweer wat dichter bij een tweede wereldtitel in de MXGP. Over 2 weken kan de 22-jarige crosser het afmaken op het circuit van Imola in Italië. 

   

  Coldenhoff reed in reeks 2 als 3e over de streep. Het leverde de Nederlander een eerste podiumplaats sinds lang op. Van Horebeek werd opnieuw de eerste Belg. Nu eindigde hij op de 7e plaats. Dewulf werd 12e, Strijbos 19e en Grobben 21e.

   

  Clément Desalle (Kawasaki), de Nederlandse regerende wereldkampioen Jeffrey Herlings (KTM) en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) zijn out met blessures.

  Uitslag Grote Prijs van België
  1. Tim Gajser (Svn) Honda
  2. Romain Fèbvre (Fra) Yamaha
  3. Glenn Coldenhoff (Ned) KTM
  4. Jeremy Seewer (Zwi) Yamaha
  5. Jeremy Van Horebeek Honda
  6. Aminas Jasikonis (Lit) Husqvarna
  7. Max Anstie (GBr) KTM
  14. Jeffrey Dewulf KTM
  16. Kevin Strijbos Yamaha
  22. Cedric Grobben KTM

  Reeks 1:

  Reeks 2: