• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Merlier besluit Ronde van de Elzas met 3e ritzege in puntentrui

  Tim Merlier

  Tim Merlier zet de concurrentie op enkele lengtes.

  De Ronde van de Elzas is een succes geworden voor Tim Merlier (Corendon-Circus). De Belgische kampioen won 3 ritten en het puntenklassement. Collega-veldrijder Tom Pidcock gaat met de eindoverwinning naar huis.

  De Ronde van de Elzas (Fra-2.2) eindigde vandaag met een rit van 143 kilometer in Dannemarie. Een kolfje naar de hand van Tim Merlier, die de concurrentie aftroefde met enkele fietslengtes.

   

  De Belgische kampioen kan terugkijken op een knappe 5-daagse. Woensdag won hij de teamproloog met Gianni Vermeersch en David van der Poel, een dag later was hij de snelste in de openingsrit. Als kers op de taart deed hij er het puntenklassement nog bij ook. 

   

  Het algemene klassement was een kolfje naar de hand van Tom Pidcock. Het Britse multitalent trok de wedstrijd naar zich toe met een zege op La Planche des Belles Filles, de Vogezencol waarop Dylan Teuns triomfeerde in de Tour.