• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Marc Marquez treedt met winst in Tsjechië toe tot topkransje

  Marc Marquez in Tsjechië.

  Marc Marquez in Tsjechië.

  Marc Marquez heeft de Grote Prijs van Tsjechië op zijn palmares gezet. De Spaanse WK-leider was vanaf poleposition van start gegaan.

  Tsjechië was de 10e wedstrijd in het wereldkampioenschap MotoGP. Op het circuit van Brno sprokkelde Marc Marquez op zijn Honda zijn 6e overwinning van het seizoen. Hij reed van start tot finish aan de leiding.

   

  Marquez treedt met zijn zege toe tot een kransje van 4 rijders die in de koninginnenklasse 50 overwinningen hebben binnengehaald. Valentino Rossi (89), Giacomo Agostini (68) en Mick Doohan (54) gingen de 26-jarige vijfvoudige wereldkampioen voor.

   

  In het WK staat Marquez te blinken met 210 punten. Dat zijn er al 63 meer dan Andrea Dovizioso, de nummer 2 in Brno. Danilo Petrucci, goed voor de 8e plaats in Tsjechië, staat 3e in de WK-ranking met 129 punten.

  Tweets:

  Uitslag en WK-stand: