Fans Heracles protesteren door eieren en een kip op het veld te gooien

    De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tussen de Eredivisieclubs Heracles Almelo en Heerenveen is met een opmerkelijke noot begonnen. Fans van Heracles kunnen namelijk de nieuwe naam van het stadion niet smaken. Uit protest gooiden ze daarom snel na de aftrap eieren en zelfs een kip het veld op.

    Een goeie maand terug maakte de club bekend dat het stadion de komende 10 jaar (minimaal) Erve Asito zou heten, vernoemd naar het schoonmaakbedrijf en hoofdsponsor Asito. Maar sinds die bekendmaking stuit de wijziging van de naam (voorheen het Polman Stadion) geregeld op hevige weerstand onder de fans.

     

    Dat protest werd vandaag, op de eerste speeldag voor Heracles, extra in de verf gezet. Na amper 3 minuten voetballen tegen Heerenveen, gooiden de thuissupporters eieren en zelfs een kip het veld op. De partij lag daardoor even stil.