Everton kaapt Italiaans talent Moise Kean weg bij Juventus

  Moise Kean is de 4e zomertransfer van Everton.

  Everton heeft zijn geldbuidel open getrokken voor Moise Kean. De Italiaan verlaat Juventus en tekent bij de Premier League-club een contract voor vijf seizoenen. Naar verluidt betaalt Everton zo'n 30 miljoen euro voor de 19-jarige spits, maar dat kan door bonussen nog oplopen tot 40 miljoen.

  "Ik ben heel trots dat ik het Everton-shirt zal dragen. Ik zal mijn best doen voor het team", stelt Kean op de website van zijn nieuwe team.

   

  "Ik was overtuigd om bij deze club te tekenen, want Everton heeft net zoals ik de blik gericht op de toekomst. Deze club is erg ambitieus. Ik zal hard werken om ons doel te bereiken."

   

  Kean, die in 2016 op 16-jarige leeftijd debuteerde bij Juventus, verlaat Juve met 21 officiële duels op de teller. Daarin maakte hij 8 goals en deelde hij 1 assist uit. De spits is ook international voor Italië. In maart trof hij in zijn 2e interland raak tegen Finland. Daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker (19 jaar en 23 dagen) bij de Azzurri sinds 1958.

   

  Kean is de 5e zomertransfer van Everton. Eerder strikte het team uit Liverpool al André Gomes, Fabian Delph, Jonas Lössi en Jean-Philippe Gbamin. Idrissa Gueye verliet Everton dan weer voor een avontuur bij PSG.