• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hoofdaandeelhouder van KVM: "We zijn erdoor, gasten! Wij zijn Malinwa!"

  Dieter Penninckx: "We beginnen aan een nieuw hoofdstuk."

  Dieter Penninckx: "We beginnen aan een nieuw hoofdstuk."

  Zaterdagavond, 10 minuten voor de aftrap van KV Mechelen-KRC Genk, heeft Dieter Penninckx de geel-rode fans toegesproken. De hoofdaandeelhouder van KVM bedankte iedereen voor de steun tijdens "woelige en soms bange maanden".

  KV Mechelen ging de voorbije maanden door een diep dal. Door het matchfixing-dossier hing het zwaard van Damocles als een donderwolk boven de club. 


  Maar half juli kregen de fans van KV Mechelen verlossend nieuws: de club mag dit seizoen aantreden in 1A. Alleen beker- en Europees voetbal zit er dit seizoen niet in.


  Vier bestuurders van de club, waarbij ex-voorzitter Johan Timmermans en aandeelhouder Olivier Somers, kregen zware schorsingen opgelegd. Ze hebben hun officiële banden met de club moeten doorknippen.


  Dieter Penninckx, de enige overgebleven hoofdaandeelhouder, richtte gisteren, voor het duel met KRC Genk, het woord tot de Mechelse fans. 

  "Bladzijde omslaan en aan nieuw hoofdstuk beginnen"

  "Goeienavond, kakkers! Ik heb een boodschap voor jullie. Een boodschap van dank, van heel veel dank", begon Penninckx zijn speech.

   

  "Een tiental maanden geleden hebben jullie mij hier naar voren geroepen om onze club samen door wild en woelig water te loodsen."

   

  "Terwijl de storm boven ons hoofd uitbrak, beloofde ik aan jullie allemaal - of het nu goed of slecht nieuws was - dat ik hier weer zou komen staan."

   

  "Wel, hier sta ik weer. Voor jullie, voor jullie allemaal. Ik ben trots, trots op jullie allemaal."

   

  "Dankzij jullie onvoorwaardelijke steun maakten we - schouder aan schouder - een ongelofelijk seizoen mee. Een seizoen dat we nooit zullen vergeten."

   

  "Maar we slaan nu definitief een bladzijde om en beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in onze prachtige clubgeschiedenis."

   

  "Vorige week maakten we onze rentree in 1A, door de grote poort. Vandaag spelen we tegen de landskampioen, maar vooral: we spelen thuis. In een vol huis, voor de beste supporters van de wereld."

   

  "Kakkers, ik wil jullie bedanken voor al jullie steun tijdens lange en soms ook wel bange maanden. Maar, we zijn erdoor, gasten! Merci, allemaal. Echt merci! We zijn erdoor! Wij zijn Malinwa!"

  Bekijk/beluister de speech van Penninckx: