• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alison Van Uytvanck bereikt de finale in Karlsruhe

  Alison Van Uytvanck heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Karlsruhe. De Belgische rekende in de halve finales af met de Spaanse Paula Badosa.

  Alison Van Uytvanck (WTA-65) is het tweede reekshoofd in Duitsland, maar kreeg in haar halve finale flink wat weerwerk van Paula Badosa (WTA-101). In een wedstrijd die ruim 2 uur duurde had Van Uytvanck twee keer een tiebreak nodig om het verschil te maken: 7-6 (7/3) en 7-6 (8/6).

   

  In de finale wacht de winnares van het duel tussen de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 132) en de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 223). Ook in het dubbelspel zit Van Uytvanck in de halve finales. Ze vormt een duo met haar vriendin Greet Minnen, van wie ze won in de eerste ronde van het enkeltoernooi.