Ricardo Sa Pinto uit vliegtuig gezet na hevige discussie over gestrekte benen

  Ricardo Sa Pinto.

  Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. De uitdrukking is Ricardo Sa Pinto op het lijf geschreven. De Portugees heeft het zo bont gemaakt dat hij vrijdag door de politie uit een vliegtuig gezet is.

  Sa Pinto was gisteren met een Ryanair-vliegtuig onderweg van Faro naar Braga, waar hij coach is.

   

  Hij kreeg het al snel aan de stok met een stewardess toen die hem vroeg om zijn telefoon uit te schakelen.

   

  Sa Pinto antwoordde dat hij voor het opstijgen nog een dringende oproep moest afwerken en beklaagde zich over een onbeleefde attitude. Toch volgde hij naar eigen zeggen de instructies van de stewardess braaf op.

   

  Toen hem wat later gevraagd werd om zijn benen in te trekken, gingen de poppetjes helemaal het dansen. Sa Pinto had immers een ticket op de eerste stoelenrij geboekt, omdat hij zijn knie niet permanent kan buigen, een overblijfsel van zijn veeleisende voetbalcarrière.

   

  De discussie over de gestrekte benen liep helemaal uit de hand. Het kabinepersoneel riep er de politie bij en die verplichtte Sa Pinto om het vliegtuig te verlaten. Wat later steeg het vliegtuig op zonder de trainer erin.

  Sa Pinto laat het er niet bij. Hij voelt zich onheus behandeld en overweegt juridische stappen tegen de vliegtuigmaatschappij. 

  Korte video in het vliegtuig (vertaling van begeleidende tekst: "Het kampioenschap is nog niet begonnen, maar Sa Pinto is er al in geslaagd uitgezet te worden"):

  Rare vogel

  Ricardo Sa Pinto is een voormalige aanvaller. Hij maakte het mooie weer bij Sporting, Sociedad, Standard (2006-2007) en de Portugese nationale ploeg.

   

  Als trainer keerde hij in 2017 terug naar Standard, waarmee hij de Beker van België won en tweede eindigde in de competitie. Veel fans herinneren zich hem echter vooral van zijn fratsen en driftbuien.