• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Wiebes profiteert in Londen van diskwalificatie Kirsten Wild

  Lorena Wiebes met de zegeruiker.

  Lorena Wiebes met de zegeruiker.

  De Nederlandse kampioene Lorena Wiebes heeft de Prudential RideLonden Classic gewonnen. Ze verloor in de massasprint van haar landgenote Kirsten Wild, maar die werd gediskwalificeerd voor een manoeuvre dat een massale valpartij had doen ontstaan.

  De wedstrijd in Londen was een criterium van 20 rondjes door het toeristische gedeelte van de Britse hoofdstad. Het thuispubliek duimde voor Alice Barnes, maar die moest opgeven na een val in de voorlaatste ronde.

   

  Na 68 kilometer kwam het tot een verwachte massasprint, maar die werd ontsierd door een valpartij. Kirsten Wild werd verrast door een vroege aanzet van Lorena Wiebes en moest van haar lijn afwijken. Daardoor gingen heel wat rensters achter Wild tegen het asfalt. Wild kwam nog wel als eerste over de streep, maar werd gediskwalificeerd. De zege was zo voor haar landgenote Wiebes. Lotte Kopecky was 4e.

  Top 10 RideLonden (WorldTour)

  1. Lorena Wiebes (Ned) 68 km in 1u33'56"
  2. Elisa Balsamo (Ita) z.t.
  3. Coryn Rivera (VS)
  4. Lotte Kopecky
  5. Letizia Paternoster (Ita)
  6. Marianne Vos (Ned)
  7. Christine Majerus (Lux) op 1"
  8. Marta Tagliaferro (Ita)
  9. Maria Giulia Confalonieri (Ita)
  10. Eugénie Duval (Fra)