PSG pakt met Franse Supercup eerste prijs van het nieuwe seizoen

  De goal van Kylian Mbappé deed de wedstrijd kantelen.

  Paris Saint-Germain heeft voor het zevende jaar op een rij de Franse Supercup, ook wel de Trophée des Champions genoemd, gewonnen. De Franse kampioen, met Rode Duivel Thomas Meunier in de basis, verschalkte in de Chinese stad Shenzhen Rennes met 2-1.

  Het was Rennes, vorig jaar winnaar van de Coupe de France, dat net voor het openingskwartier op voorsprong kwam via Adrien Hunou. De 0-1 bleef lang op het scorebord staan, want pas op het uur kon PSG de rollen omdraaien. Kylian Mbappé maakte gelijk, een kwartier voor tijd maakte Angel Di Maria er 2-1 van met een gemeten vrije trap. Bij PSG stond Meunier bijna de hele wedstrijd in de basis.

   

  Sinds 2013 is PSG telkens de winnaar van de Franse Supercup, wat nu een reeks van 7 eindzeges geeft. In totaal is het de 9e keer dat PSG de Supercup in de wacht sleept, geen enkel Frans team doet beter.

   

  Met deze eindzege neemt PSG wraak op Rennes na de verloren bekerfinale vorig seizoen. Die finale stond bol van de controversiële fases. Zo gaf de Braziliaanse vedette Neymar onder meer een klap aan een fan van Rennes, wat hem een schorsing opleverde.

  De goal van Di Maria die PSG de zege bezorgt

  Rode Duivel Meunier is in zijn nopjes: