• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messi 3 maanden geschorst voor zijn uitbarsting op de Copa America

  Messi beleefde een ongelukkige Copa America.

  Lionel Messi mag drie maanden geen Argentijns plunje aantrekken en moet een boete betalen van 50.000 dollar. Dat is zijn straf voor de kritiek die hij tijdens de Copa America had aan het adres van de Zuid-Amerikaanse bond.

  Messi kreeg eerder deze week al een schorsing van één wedstrijd voor zijn rode kaart in de kleine finale van de Copa America tegen Chili (2-1-winst voor Argentinië).

   

  De 32-jarige Argentijnse aanvoerder moest het veld verlaten nadat hij en tegenstander Medel bij een opstootje hoofd tegen hoofd stonden. Die attitude kwam hem een paar dagen geleden op één schorsingsmatch te staan: de eerste voorrondewedstrijd voor het WK van 2022 in Qatar.

   

  Messi was na die bewuste partij op de Copa trouwens helemaal niet te spreken over zijn uitsluiting (en de wedstrijdleiding in het algemeen tijdens het toernooi in Brazilië). Zo weigerde hij zijn bronzen medaille op te halen.

   

  Ook haalde hij zwaar uit naar de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL. "Ik wil niets te maken hebben met deze corrupte organisatie", foeterde hij. "Er is een gebrek aan respect. Wij zijn het moe dat scheidsrechters het spektakel bederven."     

   

  Voor die kritiek moet Messi nu de tol betalen. Hij staat 3 maanden aan de kant en mist daardoor 4 oefenwedstrijden met Argentinië: in september tegen Chili en Mexico en in oktober tegen Duitsland en een nog te bepalen opponent.