Ga naar de inhoud

Koen Naert is Belgisch kampioen in de 10 kilometer op de weg

Koen Naert op het parcours in Lokeren.

Koen Naert is in Lokeren Belgisch kampioen in de 10 kilometer op de weg geworden. De wedstrijd was voor de Europese marathonkampioen een aangenaam tussendoortje.

Koen Naert had dit BK twee jaar geleden ook al eens gewonnen. Ditmaal was hij met zijn 29'20" zo'n 13 seconden sneller dan toen, goed voor een parcoursrecord.

 

"29"20 is een mooie tijd", zei Naert na zijn race aan atni.be. "Ik wilde meteen een strak tempo opleggen. We waren snel met zijn tweeën weg en ik voelde dat mijn collega bij elk bochtje een paar meter moest goedmaken."

 

"Daarna bleef ik alleen over, zonder echt te forceren. Bij kilometer 7 had ik al een vrij groot gat geslagen. Op het einde heb ik nog wat sneller gelopen om het parcoursrecord te verbeteren, maar onderweg was ik daar niet zo mee bezig."

 

"Ik ben blij dat ik mijn trainingen wat kan doorbreken met enkele wedstrijden, zoals hier in Lokeren. Volgende week vertrek ik op vakantie en daarna is het weer verder opbouwen richting het najaar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.