• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Marc Brys (Sint-Truiden): "Dit was een aangekondigde pandoering"

  Marc Brys vraagt al lang versterking voor zijn STVV.

  Club Brugge stuurde gisterenavond STVV met het schaamrood op de wangen terug naar Sint-Truiden. De 6-0-cijfers legden veel pijnpunten bloot bij STVV. "Dat er een zware nederlaag zou komen tegen een sterke ploeg stond eigenlijk in de sterren geschreven", zei coach Marc Brys na de partij.

  Een goed kwartier kon Sint-Truiden meedraaien in Jan Breydel, maar daarna was het veeleer kommer en kwel. Vooral het gebrek aan ervaring deed in de eindafrekening de Truienaars de das om. STVV-coach Marc Brys trok al eerder aan de alarmbel dat er dringend versterking moet komen en deed dat gisteren nogmaals.

   

  "Het bestuur bij ons mag eigenlijk niet verwonderd zijn over dit resultaat. Het was aangekondigd dat er eens een zware nederlaag zou volgen tegen een sterke ploeg. Als je kijkt naar de sterkte van Club Brugge en de weinige ervaring bij ons op het veld, mag het niet verwonderen dat we hier een pandoering hebben gekregen. Ik hoop dat we snel beter voor de dag kunnen komen. Nu is het tijd voor bezinning."

   

  Vooral het feit dat heel wat sterkhouders vertrokken, maar deze transfers niet meteen werden opgevangen, stoort Brys enorm. "Als je zo grondig de bezem door je selectie haalt, dan moet je ook al waardige vervangers klaar hebben. En dat is niet zo. We zijn onze eerste oefendag begonnen met 20 spelers, waarvan 11 jongeren van 16, 17 à 18 jaar. Dat is geen gezonde of bevorderlijke situatie."

   

  Gisteren zat Yohan Boli op de bank bij STVV. Hij mocht later in de partij invallen. De Ivoriaan was vorig jaar een sterkhouder voor Sint-Truiden, maar ook hij lijkt richting de exit te gaan. "Een carrière van een speler is kort en Boli zit nu aan de top van zijn kunnen. Het is tijd voor hem om de stap te zetten, dus ja, hij zal weldra ook vertrekken."

  Beluister hier de persconferentie met coach Clement en Brys na Club Brugge - STVV