• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Primeur: vrouwelijke ref leidt Europese topmatch in goede banen

  Stéphanie Frappart

  Vorige maand floot Frappart de finale van het WK vrouwenvoetbal tussen de Verenigde Staten en Nederland.

  Stéphanie Frappart is door de Europese voetbalbond UEFA aangeduid om op 14 augustus de Europese Supercup tussen Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-winnaar Chelsea te fluiten. De Française wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in een Europese topaffiche bij de mannen.

  "Ik heb al meermaals gezegd dat het potentieel van vrouwenvoetbal geen grenzen kent en ik ben dan ook zeer tevreden met de aanstelling van Stéphanie Frappart voor de Supercup", verklaart UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

   

  "De UEFA wil er alles aan doen om het vrouwenvoetbal te blijven ontwikkelen. Ik hoop dat de toewijding van Stéphanie een inspiratie mag zijn voor miljoenen meisjes en vrouwen op het Europese continent."

   

  Frappart schreef in april al geschiedenis in eigen land, toen ze in het treffen tussen Amiens en Straatsburg als eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit een wedstrijd in de Ligue 1 mocht leiden. In juni werd ze voor komend seizoen gepromoveerd naar de scheidsrechterselite in Frankrijk, waardoor ze meermaals in de Ligue 1 aan de slag zal gaan.

   

  Vorige maand floot ze in Lyon de finale van het WK vrouwenvoetbal tussen de Verenigde Staten en Nederland. In 2017 nam ze op het EK de halve finale tussen Nederland en Engeland voor haar rekening.

   

  In Istanbul wordt ze bijgestaan door haar landgenote Manuela Nicolosi en de Ierse Michelle O'Neal. De Turk Cuneyt Cakir is aangeduid als vierde official. De Fransman Clement Turpin is videoref voor die wedstrijd.

  Stéphanie Frappart

  Stéphanie Frappart in actie op het WK voor vrouwen.