• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Uytvanck knokt zich naar halve finales op het gravel in Karlsruhe

  Alison Van Uytvanck

  Alison Van Uytvanck (archieffoto) klopte eerder al haar vriendin Greet Minnen.

  Alison Van Uytvanck (WTA 65) heeft zich vrijdag vlot geplaatst voor de halve finales op het WTA-toernooi in Karlsruhe. Ze haalde het in de kwartfinales op het Duitse gravel in twee sets van de Kroatische Tereza Mrdeza (ATP 204): 6-1 en 6-3 na 1 uur en 10 minuten.

  In de halve finales neemt onze landgenote het zaterdag op tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA 115) en de Spaanse Paula Badosa (WTA 101).

   

  Ook in het dubbelspel zit Van Uytvanck in de halve finales. Ze vormt een duo met haar vriendin Greet Minnen, van wie ze won in de eerste ronde van het enkeltoernooi. Voor een plaats in de finale nemen ze het op tegen het Chinese duo Xinyhun Han en Yue Yuan.

  Van Uytvanck na haar zege in de kwartfinales