Van der Poel en Schuermans samen op het shorttrackpodium in Italië

Het podium met een Braziliaan, een Belg en een Nederlander.

Mathieu van der Poel heeft voor de 4e keer dit seizoen de inleidende shorttrackrace voor een wereldbekermanche mountainbike gewonnen. De Europese kampioen haalde het in natte omstandigheden voor Avancini en onze landgenoot Jens Schuermans.

Van der Poel en Schuermans voelden zich duidelijk lekker in de kletsnatte omstandigheden in Val di Sole. De Nederlander reed al heel vroeg weg in de wedstrijd. Enkel de Braziliaan Henrique Avancini kon zijn eerste aanval beantwoorden. In de slotronde plaatste Van der Poel dan nog eens een versnelling en toen kraakte de Braziliaan wel.

 

Achter de rug van Van der Poel en Avancini vormde zich een ruime groep, met onder anderen olympisch en wereldkampioen Nino Schurter. Die moest het in de slotfase afleggen tegen Schuermans, die zich tijdens de wedstrijd beetje bij beetje naar voren had gewerkt.

 

Voor Van der Poel was het al de vierde shorttrackzege van het seizoen, voor Schuermans het allereerste wereldbekerpodium uit zijn profcarrière.