• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Europees kampioen Trentin verhuist naar Van Avermaets team: "Samen sterker"

  Matteo Trentin

  Gisteren reed Matteo Trentin mee in het criterium van Herentals.

  Het CCC-team heeft zich versterkt met Matteo Trentin. De Italiaan rijdt vanaf volgend seizoen voor de Poolse WorldTour-formatie. De Europese kampioen wordt er ploegmaat van o.a. Greg Van Avermaet en Serge Pauwels.

  Na 7 seizoenen bij Quick-Step rijdt Matteo Trentin nu zijn tweede seizoen bij Mitchelton-Scott. Vanaf 1 januari verdedigt hij de kleuren van CCC. De regerende Europese kampioen, die vandaag zijn 30e verjaardag viert, tekende er een contract van 2 jaar.

   

  "Ik was niet echt op zoek naar een nieuw team, maar CCC biedt me een mooie uitdaging aan", legt Trentin uit. "En Alessandro De Marchi en ploegleider Fabio Baldato ken ik goed."

   

  Bij CCC komt Trentin in de ploeg van Greg Van Avermaet terecht. "In de klassiekers staat hij er altijd", weet Trentin. "Ik denk dat we beiden meer mogelijkheden zullen hebben als we in dezelfde ploeg zitten en niet tegen mekaar koersen."

   

  "Een zege in een grote klassieker wordt mijn hoofddoel, net als de puntentrui in een grote ronde. Ik eindigde al een keer 2e in de Giro en in de Vuelta. Dat moet dus lukken."

   

  Bij CCC rijden naast Van Avermaet nog de Belgen Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck.

  VIDEO: Trentin wint rit 17 in de Tour

  Matteo Trentin won in zijn loopbaan in elk van de grote rondes minstens een etappe. Vorige maand was hij nog de sterkste in de Touretappe naar Gap. Greg Van Avermaet werd 3e, Dylan Teuns 5e.