• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guinee zoekt opvolger voor Paul Put met zoekertje op de website

  Put werd na de Afrika Cup ontslagen.

  De voetbalbond van Guinee zoekt een nieuwe bondscoach en doet dat met een zoekertje op de website. De vacature komt er twee weken na het ontslag van Paul Put. De Belg moest vertrekken na de uitschakeling in de 1/8e finales van de Afrika Cup.

  Niet met een makelaar, maar met een doodgewoon zoekertje op de website. Zo hoopt Guinee een geschikte bondscoach te vinden. De vacature werd vandaag online gezet, twee weken na het ontslag van Paul Put. De Belg zong het anderhalf jaar uit in Guinee en bereikte afgelopen maand de achtste finales van de Afrika Cup in Egypte. Daarin bleek het thuisland te sterk. Een week later werd hij ontslagen.   

   

  Aan welke voorwaarden de nieuwe bondscoach moet voldoen? Kandidaten horen te beschikken over een "mooi palmares", moeten "een sportief project kunnen dragen" en "veel ervaring hebben met het Afrikaans voetbal". De Guineeërs zijn op zoek naar iemand die voor drie jaar wil tekenen, tot aan het WK 2022 in Qatar.