Dani Alves (36) keert terug naar Brazilië

  Dani Alves

  Dani Alves (r) poseert met een shirt van Sao Paulo FC.

  Na een succesvolle carrière in Europa gaat Dani Alves weer in eigen land voetballen. De 36-jarige rechtsback kiest voor Sao Paulo FC. "Ik had overal kunnen spelen, maar ik kies voor Brazilië", reageert de international. 

  Dani Alves was einde contract bij Paris Saint-Germain. "Ik had nog overal kunnen spelen, maar ik heb voor een terugkeer naar Brazilië gekozen: voor mijn land, mijn volk en de club van mijn hart", stelt de 36-jarige flankspeler.

   

  De club van zijn hart heet Sao Paulo FC. Alves tekent er een contract tot en met 2022, het jaar van het WK in Qatar.

   

  Daarmee komt een einde aan een succesvolle carrière in Europa. Het begon allemaal in Sevilla waar Alves 2 keer de UEFA-cup won (in 2006 en 2007). Het leverde hem een transfer op naar Barcelona.

   

  Daar beleefde de rechtsback zijn glorieperiode met 6 Spaanse titels, 4 Spaanse bekers en 4 Spaanse Supercups. Daarnaast won hij met Barcelona ook 3 keer de Champions League (in 2009, 2011 en 2015), 3 keer de Europese Supercup en 3 keer de Wereldbeker voor clubs. Alves vervolgde zijn tocht door Europa met 1 seizoen bij Juventus en 2 bij PSG.

   

  Bij Sao Paulo komt hij nu terecht bij de nummer 5 van de Braziliaanse competitie. Na 12 speeldagen volgt het op 8 punten van leider Santos. Alexandre Pato (ex-Milan) staat er in de spits.

  Sao Paulo en Alves maken transfer bekend op Instagram:

  "Ooit droomde ik ervan voor FC Barcelona en Sao Paulo te mogen spelen", schrijft Dani Alves op Instagram. "Vandaag breng ik die droom volledig in vervulling."