• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht heeft met Van Crombrugge zijn nieuwe doelman te pakken

  Michael Verschueren en Hendrik Van Crombrugge.

  Hendrik Van Crombrugge (26) heeft zijn zin gekregen: de doelman stuurde al een tijdje aan op een vertrek bij Eupen en mag nu het doel verdedigen van Anderlecht. Hij tekende er een contract voor 4 seizoenen. 

  Hendrik Van Crombrugge belandde 6 jaar geleden bij Eupen. De doelman stond regelmatig in een schiettent, maar was meer dan eens de sterkhouder bij Eupen. Het leverde hem in juni ook zijn eerste selectie voor de Rode Duivels op.

   

  Van Crombrugge zinspeelde al een tijdje op een transfer en krijgt nu waar hij om gevraagd heeft. De doelman heeft een contract voor 4 seizoenen getekend bij Anderlecht, waar hij de concurrentie moet aangaan met Thomas Didillon.

   

  De Franse doelman lag tijdens de play-offs van vorig seizoen al onder vuur en gaf vorige zondag op de openingsspeeldag geen goeie indruk in het nieuwe spelsysteem van Vincent Kompany, waar ook de doelman nadrukkelijk betrokken wordt in de opbouw. 

   

  "Hendrik heeft bij Eupen getoond dat hij erg getalenteerd is. Zijn selectie voor de Rode Duivels is daar het beste bewijs van”, reageert sportief directeur Michael Verschueren. “Door de overstap te maken naar RSCA toont hij zijn ambitie. Het is aan Hendrik om te bewijzen dat hij een meerwaarde betekent voor het team." 

  De clubs maken het nieuws bekend: