• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kampioen Oostende moet wegens besparingen afscheid nemen van sportief manager

  Philip Debaere

  Philip Debaere heeft eerst als speler, daarna als sportief manager voor Oostende gewerkt.

  Na 21 jaar is er voor Philip Debaere een einde gekomen aan zijn tijd bij BC Oostende. De sportieve manager van de landskampioen past niet meer in het financiële plaatje. Debaere maakte in Oostende de ene titel na de andere mee.

  "Philip heeft de voorbije jaren een belangrijke rol gespeeld in de sportieve successen, de samenstelling van de ploeg en de professionele omkadering van de club", liet Oostende in een persbericht weten.

   

  "We willen Philip hartelijk danken voor de inzet van de voorbije jaren. Philip heeft zijn job altijd met veel toewijding uitgevoerd en daarmee een cruciale bijdrage geleverd in het succes van onze club", aldus voorzitter Johan Verborgh.

   

  "Om onze club financieel gezond te houden, moeten soms pijnlijke beslissingen genomen worden. Daarom nemen we vandaag in goede verstandhouding afscheid van Philip. We zullen Philip als basketballiefhebber met veel plezier blijven ontvangen op onze club."

   

  Debaere was 21 jaar in dienst van de kustploeg, 7 jaar als speler en de voorbije 14 jaar als sportief eindverantwoordelijke. In die laatste 14 seizoenen pakte Oostende liefst 10 landstitels. De voorbije 8 jaar was de kustploeg zelfs ongeslagen.

   

  De taken en verantwoordelijkheden van Debaere zullen integraal worden overgenomen door algemeen directeur Marie De Clerck en haar team.