• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naomi Osaka: "Plezier in tennis verloren na Australian Open"

  Naomi Osaka

  Op Roland Garros verloor Naomi Osaka meteen in de openingsronde.

  Voormalig nummer 1 van de wereld Naomi Osaka is de voorbije maanden door een diep dal gegaan. Dat vertelt de 21-jarige Japanse op haar socialemedia.

  "Moeilijkste maanden, maar ook beste momenten"

  Begin dit seizoen ging het Naomi Osaka voor de wind. Na de US Open schreef ze ook de Australian Open op haar naam. Daarna ging het bergaf met de Japanse tennisvedette. Ze won geen enkel toernooi meer en kende vroege exits op Roland Garros en Wimbledon, waar ze al na een ronde werd uitgeschakeld.

   

  "Het waren de moeilijkste maanden van mijn leven. Na Australië verloor ik het plezier in het tennis", schrijft Osaka nu. "De voorbije maanden waren qua tennis heel lastig. Gelukkig word ik omringd door mensen van wie ik hou en die mij steunen."

   

  "Ik ben hen heel dankbaar want ik heb de gewoonte om - wanneer dingen misgaan - dat 100 procent aan mezelf te wijten. Ik klap dicht omdat ik de anderen niet wil lastigvallen met mijn problemen."

   

  Nu gaat het weer beter met de voormalige nummer 1 van het vrouwentennis. "Onverwacht heb ik tijdens de moeilijkste maanden van mijn leven ook de beste momenten gekend. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en dingen gedaan die ik niet voor mogelijk achtte."

   

  "Ik hechtte zoveel belang aan resultaten in plaats van er lessen uit te trekken. Ik heb veel over mezelf geleerd en ben erg gegroeid als persoon."

   

  "Nu kijk ik heel erg uit naar wat de toekomst in petto heeft", besluit Osaka, die volgende week haar rentree maakt op het hardcourttoernooi van Toronto in Canada.

  Ik heb de gewoonte om - wanneer dingen misgaan - dat 100 procent aan mezelf te wijten. Ik klap dicht, omdat ik de anderen niet wil lastigvallen met mijn problemen.

  Naomi Osaka

  Het bericht van Osaka op Instagram: