Nakamba volgt Club-ploegmaat Wesley naar Aston Villa

  Wesley Marvelous en Marvelous Nakamba

  Wesley en Nakamba komen mekaar snel weer tegen.

  In Brugge doen ze dezer dagen gouden zaken met Engeland. Na Danjuma en Wesley trekt nu ook Marvelous Nakamba (25) naar de Premier League. De middenvelder uit Zimbabwe ruilt Club voor Aston Villa. Daar wordt hij herenigd met Wesley Moraes.

  De transfer hing al een tijd in de lucht en nu is hij ook officieel: Aston Villa neemt Marvelous Nakamba over van Club Brugge. Het team uit Birmingham zou naar verluidt 12 miljoen euro voor de Zimbabwaanse international neertellen. Op zijn website stelt de Belgische vicekampioen dat Villa "bereid was de gevraagde transfersom te betalen".

   

  "Marvelous beantwoordt aan de criteria van het type speler naar wie we op zoek waren", zegt de trainer van Aston Villa Dean Smith. "Hij is heel beweeglijk, heel sterk in balbezit en past bij onze manier van spelen."

   

  Nakamba stapte in de zomer van 2017 van Vitesse over naar Club Brugge. De verdedigende middenvelder werd bij blauw-zwart meteen een basisspeler in de kampioenenploeg van Ivan Leko. Vorig seizoen verloor hij na een blessure zijn plek aan Mats Rits. Deze zomer keerde hij na de Afrika Cup niet terug naar Brugge, in de hoop zo een transfer te forceren.

   

  Aston Villa haalde deze zomer ook al de Braziliaanse aanvaller Wesley Moraes. Voor hem cashte Club het recordbedrag van 25 miljoen euro. Bij de "Villans" zit met Bjorn Engels nog een andere ex-speler van blauw-zwart.

  Uitgaande transfers Club Brugge
  Wesley Moraes (Bra) Aston Villa (Eng)
  Arnaut Danjuma (Ned) Bournemouth (Eng)
  Marvelous Nakamba (Zim) Aston Villa (Eng)
  Stefano Denswil (Ned) Bologna (Ita)
  Saulo Decarli (Zwi) Bochum (Dui)
  Benoît Poulain (Fra) Kayserispor (Tur) *
  Lior Refaelov (Isr) Antwerp *

  * transfervrij

  Villa kondigt transfer aan met ludieke video:

  "Hoe is het om nu een Aston Villa-speler te zijn", wil de reporter van de club weten. "Marvellous (prachtig)", antwoordt Marvelous Nakamba met een brede glimlach.