Veldrittopper Lucinda Brand kiest voor team van Sven Nys

  Lucinda Brand bij haar zege op het Nederlands kampioenschap.

  Lucinda Brand bij haar zege op het Nederlands kampioenschap.

  De Nederlandse kampioene en vicewereldkampioene veldrijden Lucinda Brand rijdt vanaf 1 januari 2020 voor Telenet Fidea. De 30-jarige renster ondertekent een contract van twee jaar bij de ploeg van manager Sven Nys. In de zomer zal ze een wegprogramma afwerken bij Trek-Segafredo.

  Sven Nys is opgetogen met de komst van Lucinda Brand. "Met Lucinda voegen we een toprenster toe aan ons damesteam", zegt Nys. "Ze is een erg getalenteerde atlete en we zijn ervan overtuigd dat de ondersteuning van een gespecialiseerd cyclocrossteam de laatste details aan haar veldritprestaties zullen toevoegen."

   

  De 30-jarige Brand, die de voorbije jaren voor Sunweb reed, zal in de zomer een wegprogramma afwerken bij Trek-Segafredo. "Dankzij de samenwerking tussen Telenet Fidea Lions en Trek-Segafredo zal ze het maximale uit haar capaciteiten kunnen halen, zowel op de weg als in het veld", vertelt Nys nog.

   

  Vorig seizoen won Brand 7 van de 14 veldritten waarin ze aan de start verscheen. Ze was onder meer de beste op het Nederlands kampioenschap en in de WB-crossen van Tabor, Namen en Hoogerheide. Op het WK werd ze tweede, na Sanne Cant.

  Brand: "Komende jaren meer focussen op de cross"

  Ook Lucinda Brand kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. "De afgelopen winters bouwde ik al wat ervaring in het veldrijden op. Ik hou er enorm van en wil er graag meer mee doen in de toekomst", zegt de Nederlandse.


  "Ik wil het veld voorlopig wel met de weg blijven combineren, dus gingen we op zoek naar een vernieuwend concept. Toen kwam er een voorstel om voor Telenet Fidea Lions te rijden in de winter en Trek-Segafredo in de zomer. Dat sprak me meteen aan. De weg blijft voorlopig de leidraad in mijn carrière, maar ik wil de komende jaren meer en meer focussen op de cross."


  "Een uitgebalanceerd veldritprogramma komende winter met opbouw richting de kampioenschappen moet me liggen. Het definitieve programma zal in de loop van de komende weken uitgestippeld worden. Ik heb er in ieder geval al veel zin in."