Ampomah: "Relatie met Clement blijft goed, maar moest aan mezelf denken"

  Nana Ampomah leek in juni op weg om speler van Club Brugge te worden. Uiteindelijk koos hij voor een Duits avontuur bij eersteklasser Fortuna Düsseldorf, gisteren de tegenstander van Anderlecht in een oefenmatch. "Tegen de Bundesliga kon ik niet nee zeggen."

  De Bundesliga trekt zich pas halfweg augustus op gang. Nana Ampomah en zijn ploegmaats van Fortuna Düsseldorf hebben dus nog wat tijd om zich klaar te stomen voor een van de meest veeleisende competities van Europa. Dat heeft de recordtranfer van Waasland-Beveren ondertussen al ondervonden.

  "Het is waar wat gezegd wordt, de trainingen in Duitsland zijn intenser en je moet meer lopen", vertelde Ampomah na de match tegen paars-wit, waarin hij enkel de eerste helft speelde. "Ik ben heel goed ontvangen bij Düsseldorf. De eerste week was meteen "amazing". Heel familiaal."

  "In de Bundesliga spelen is een droom die uitkomt. Als kind wou ik altijd al in Duitsland voetballen, want het is een van de grootste competities in de wereld. Daar kon ik geen nee tegen zeggen."

  Het is waar wat gezegd wordt, de trainingen in Duitsland zijn intenser en je moet meer lopen.

  De dribbelvaardige flankaanvaller uit Ghana had ook de vervanger kunnen worden van de vandaag (donderdag) vertrokken Arnaut Danjuma bij Club Brugge. Die transfer kwam er finaal niet. Ampomah lijkt er oprecht geen spijt van te hebben, maar heeft ook enkel goede woorden voor Club-trainer Philippe Clement.

   

  "Clement en ik hebben een aantal keer gepraat in de zomer. Onze goede relatie zal altijd blijven bestaan, want hij heeft me veel geholpen bij Waasland-Beveren. Maar als speler moet je eerst aan jezelf denken en nadenken waar je jezelf het meest kan ontwikkelen. Ik heb het besproken  met mijn familie en entourage en we hebben voor Düsseldorf gekozen."

   

  "Er is dus niets fout gelopen tussen mij en Club Brugge. In het voetbal draait alles om opties afwegen. Duitsland is een goede optie en Düsseldorf een goede club in de Bundesliga. Mijn persoonlijke ambitie is om te bewijzen dat ik het vertrouwen waard ben en met het team wil ik in de Bundesliga blijven."