Davies: "Kums en Trebel trainen goed en vechten nog voor een plek"

  Simon Davies heeft het volle vertrouwen in de filosofie van Manchester City.

  Met een nederlaag tegen KV Oostende op de eerste speeldag trekt Anderlecht toch met wat lichte druk op de schouders richting Moeskroen. Coach Simon Davies maakt zich echter nog geen zorgen. "We weten dat onze speelstijl werkt", zegt hij.

  Op de eerste speeldag kwamen er al wat pijnpunten bloot te liggen van het vernieuwde Anderlecht. Doelman Thomas Didillon bleek moeite te hebben om uit te voetballen en voorin ontbreekt een goalgetter.

   

  Davies neemt zijn spelers echter in bescherming. "We moeten juist blij zijn dat onze spelers dapper genoeg zijn om te spelen op onze manier. Elke fout die Didillon heeft gemaakt, komt omdat we hem vragen om zo te spelen. Tijdens dit avontuur zullen er nog fouten volgen, maar het gaat in de goede richting."

   

  Het gerucht dat Anderlecht met Hendrik Van Crombrugge (Eupen) al een nieuwe doelman in het vizier heeft, wimpelt de Anderlecht-coach weg. "Er is nog niets officieel. Ik geef geen commentaar."

   

  "Aanvallende problemen? We hebben nog andere opties dan Gerkens. Een resultaat is een resultaat, maar we kunnen niet klagen. Vlap had ook bijna twee keer gescoord. Je moet dus niet alleen naar de spits kijken."

  Tijdens dit avontuur zullen er nog fouten volgen, maar het gaat in de goede richting.

  Simon Davies

  "Druk? Ik kan jullie kranten niet lezen"

  Kompany en Davies zien alvast verbetering op training. "Tegen Oostende waren we de eerste 20 minuten heel sterk en hadden we controle. Gisteren speelden we in een oefenwedstrijd tegen Dusseldorf (1-2 verloren) langer goed. We weten dat onze speelstijl werkt. Het komt goed."

   

  Met Kums en Trebel zit in elk geval nog genoeg ervaring op de bank (of de tribune) om te sleutelen aan het elftal. Tenzij ze nog andere oorden opzoeken. "Voorlopig zitten ze nog altijd bij Anderlecht. Ze trainen goed en vechten net als alle andere spelers voor een plek. We zullen zien wat ze de volgende weken brengen."

   

  "Schrik voor 0 op 6? Ik kan jullie kranten niet lezen, dus ik voel geen druk. Wees maar zeker dat de spelers alles geven om een goed resultaat te verkrijgen."

  Kums en Trebel zaten tegen Oostende in de tribune