• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Danjuma ruilt Club Brugge voor de Premier League

  Arnaut Danjuma

  Na blauw-zwart volgt nu rood-zwart voor Danjuma.

  Arnaut Danjuma (22) is geen speler meer van Club Brugge. De Nederlandse winger zet zijn carrière verder in de Premier League bij Bournemouth. De overgang hing al enkele dagen in de lucht en is nu officieel bevestigd door beide clubs.

  Na Wesley (Aston Villa) ruilt nu ook Arnaut Danjuma Club Brugge voor de Premier League. De Nederlandse linksbuiten gaat in Engeland aan de slag bij middenmoter Bournemouth. Bij "The Cherries" ondertekende hij een "langdurig contract."

   

  "Een transfer naar Bournemouth is een mooie stap voor mij", vertelt Danjuma op de website van Bournemouth. "De Premier League is een geweldige competitie om in te voetballen, zeker bij een club als Bournemouth."

   

  "De voorbije 24 uur waren hectisch, maar ik ben heel blij om hier te zijn. Ik heb alleen positieve dingen gehoord over de club. De manier van voetballen moet mij liggen. Ik hou van aanvallen. Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen."

   

  CEO Neill Blake: "Arnaut is een fantastische aanwinst voor onze ploeg. Ik ben heel blij dat hij nu een Bournemouth-speler is. We hebben hem al enkele jaren op het oog. Hij heeft alle kwaliteiten om hier een sleutelspeler te worden. Ik ben ervan overtuigd dat onze fans van hem zullen houden."

  Een transfer naar Bournemouth is een mooie stap voor mij.

  Arnaut Danjuma

  Tussen 15 en 18 miljoen

  Over de transferprijs van Arnaut Danjuma is niet gecommuniceerd. Club Brugge zou tussen 15 en 18 miljoen euro ontvangen, een deel van dat geld (zo'n 10 procent) is bestemd voor de Nederlandse club NEC.


  Eerder deze zomer ging aanvaller Wesley voor een recordbedrag van 25 miljoen euro over de toonbank.

  Club en Bournemouth maken transfer bekend op Instagram:

  Arnaut Danjuma

  Arnaut Danjuma zet zijn handtekening onder een "langdurig contract".

  VIDEO: Een prachtgoal in de Champions League

  Arnaut Danjuma werd vorige zomer door blauw-zwart overgenomen van de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. Hij speelde vorig seizoen 24 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij 6 keer scoorde en 4 assists gaf. Vooral zijn krul in de Champions League tegen Atletico Madrid (1-3) zal nog een tijd blijven hangen bij de fans.

  Arnaut Danjuma

  In de Champions League scoorde Arnaut Danjuma vorig seizoen tegen Atletico Madrid.