• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Transfers frustreren me niet, dat is de tol van de roem"

  Philippe Clement zal blij zijn als de transfermarkt gesloten is.

  De kassa rinkelt luid in Club Brugge na de transfers van onder meer Danjuma, Nakamba en Wesley, maar coach Philippe Clement ziet wel een hoop sterkhouders vertrekken. "Enkel als je trainer van Manchester City bent, kan je dit tegenhouden", zegt hij.

  De spelers van Club Brugge lijken goed in de markt te liggen in de Premier League, want na Wesley Moraes staken ook Arnaut Danjuma en Marvelous Nakamba de Noordzee over. Reken er nog de transfer van Stefano Denswil naar Bologna bij en coach Philippe Clement zag bijna een halve basisploeg vertrekken.

   

  "De transferperiode is voor geen enkele coach een leuke periode", zegt Clement. "Dat is 'part of the job'. Het is belangrijk om er niet te veel bij stil te staan: overal in de wereld komen en gaan spelers. In Waasland-Beveren heb ik zo al eens zonder spits gezeten en in Genk werd mijn spelmaker voor de start van Play-off I verkocht. Ik zal blij zijn als het 1 september is."

   

  "Gefrustreerd? Ik ben niet gefrustreerd. Dat is de tol van de roem. Als het ergens goed gaat, komen de spelers in beeld. Enkel als je trainer van Manchester City of Barcelona bent, kan je dit een halt toeroepen. Een geweldig gek bedrag kan je niet tegenhouden: het gaat ook over de toekomst van de spelers."

   

  Maar hebben Wesley, Nakamba en Danjuma wel een toekomst in de Premier League? "Ik hoop dat ze het voetbal kunnen spelen, waarin ze excelleren", zegt Clement. "Hopelijk moeten ze niet alleen voor hun eigen strafschopgebied verdedigen om af en toe eens uit te breken. Dan zal het plezier van de gespijsde bankrekening snel voorbij zijn."

  Uitgaande transfers Club Brugge
  Wesley Moraes (Bra) Aston Villa (Eng)
  Arnaut Danjuma (Ned) Bournemouth (Eng)
  Marvelous Nakamba (Zim) Aston Villa (Eng)
  Stefano Denswil (Ned) Bologna (Ita)
  Saulo Decarli (Zwi) Bochum (Dui)
  Benoît Poulain (Fra) Kayserispor (Tur) *
  Lior Refaelov (Isr) Antwerp *

  * transfervrij