• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Home sweet home" en "Houdoe": Van Aert heeft het ziekenhuis verlaten

  Wout van Aert en partner Sarah De Bie.

  Wout van Aert heeft het ziekenhuis van Herentals verlaten. Van Aert ging er enkele dagen geleden een tweede keer onder het mes na zijn zware valpartij in de Ronde van Frankrijk. De debutant, die een rit won in de Tour, kan nu zijn revalidatie vanuit zijn thuisbasis aanvatten. Van Aert deelde het nieuwtje op Twitter.

  Wout van Aert kwam op vrijdag 19 juli zwaar ten val tijdens de individuele tijdrit van de Tour in Pau. Hij liep daarbij een diepe vleeswonde in het rechterbovenbeen op en gaf meteen op.

   

  De wonde werd in het ziekenhuis in het Franse Pau operatief gezuiverd en gehecht. Een week later ging hij in het AZ Herentals een tweede keer onder het mes.     

   

  Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de 24-jarige renner opnieuw in competitie kan komen. Zijn ploeg liet dinsdag nog weten dat het herstel "met kleine stapjes vooruit gaat". Ten vroegste na twee maanden zal de intensieve revalidatie worden opgestart, liet van Aerts dokter optekenen.