• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Sande pakt slotrit Ronde van Wallonië, Vliegen is eindwinnaar

  Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) heeft de vijfde en laatste rit van de Ronde van Wallonië op zijn palmares bijschreven. De Belg was het sterkst op de hellende aankomst van de Muur van Thuin. De eindzege van Loïc Vliegen (Wanty - Gobert Cycling Team) kwam niet meer in gevaar.

  De laatste etappe in de Ronde van Wallonië vertrok vanuit Couvin en ging over een afstand van 186,7 kilometer richting de Muur van Thuin, traditioneel om de twee jaar een aankomstplaats in de laatste etappe. In 2017 gaf Dylan Teuns zijn eindzege in de Ronde van Wallonië extra glans door ook in Thuin de dagzege te pakken.

   

  Vandaag was het gloriemoment weggelegd voor Van der Sande, die op de hellende aankomst in Thuin sneller spurtte dan de Fransman Bryan Coquard (Vital Concept) en Dries De Bondt (Corendon-Circus).

   

  Loïc Vliegen finishte als 6e op enkele seconden van Van der Sande en verzekerde zich hiermee van eindwinst in deze Ronde van Wallonië. Vliegen is de eerste Waalse eindwinnaar in de Ronde van Wallonië sinds Frank Vandenbroucke in 1998. Vorig jaar was de eindzege voor Tim Wellens.