• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlander eist in petitie hogere rating voor Johan Cruijff in FIFA 20

  Johan Cruijff moet volgens Koen Weijland een even hoge score krijgen als Pelé.

  Johan Cruijff heeft in het voetbalspel FIFA een rating van 94, terwijl ex-sterren als Pelé en Diego Maradona respectievelijk 98 en 97 hebben. Dat kan de Nederlandse ex-esporter Koen Weijland niet begrijpen. Hij start daarom een petitie op om Cruijff in FIFA 20 een hogere rating te geven.

  Wie al enkele jaren de game FIFA speelt, weet dat je in de modus FIFA Ultimate Team een ploeg kan samenstellen waar ook "Iconen" kunnen aangeschaft worden. Sinds vorig jaar, bij de lancering van FIFA 19, kan je nu ook met ex-voetbalgrootheid Johan Cruijff spelen. 

   

  Cruijff kreeg voor FIFA 19 een rating van 94. Zo'n rating is een algemeen puntentotaal die een voetballer krijgt op basis van scores voor eigenschappen zoals snelheid, schieten, etc. Die rating van 94 vindt de voormalige esporter Koen Weijland maar niks.

  Opkomen voor zijn erfenis

  "Cruijff wordt altijd in één adem genoemd met Pelé en Diego Maradona, maar in de afgelopen game hadden zij respectievelijk 98 en 97 als rating, een veel te groot gat”, vindt Weijland.


  "Cruijff is onze allergrootste sporter aller tijden. Hij heeft Ajax bij de hand genomen in de gloriejaren zeventig en is de uitvinder van het totaalvoetbal. Dan kan het niet zo zijn dat hij op gelijke hoogte wordt geplaatst met de Russische keeper Lev Yashin, de Braziliaan Ronaldinho en de Italiaan Paolo Maldini. We moeten opkomen voor zijn erfenis.”

   

  En daarom heeft Weijland, zelf in het verleden 5 maal Nederlands FIFA-kampioen, een petitie opgestart onder de naam "Cruijff98". Hij krijgt daarbij de steun van enkele bekende figuren uit het Nederlandse voetbal. In een filmpje spreken Sjaak Swart, Ronald Koeman, John Heitinga, Vivianne Miedema, Joël Veltman en Anouk Hoogendijk hun steun uit voor de petitie, die intussen al meer dan 26.500 keer werd ondertekend.

   

  FIFA 20 komt op 27 september uit. Het is dan afwachten welke score Cruijff zal krijgen.