• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wie is de Genkse goalie Gaëtan Coucke? "Goeie voeten, mentaal erg sterk"

  De jonge Gaëtan Coucke moet de blessure van Danny Vukovic opvangen.

  De jonge Gaëtan Coucke moet de blessure van Danny Vukovic opvangen.

  De zware blessure van doelman Danny Vukovic is een flinke domper voor Racing Genk, maar opent ook perspectieven voor de jonge keeper Gaëtan Coucke. "Ik denk dat hij zijn kans zal grijpen", zegt Peter Schildermans, die vorig seizoen met Coucke werkte als keeperstrainer bij Lommel.

  Geen nieuwe keeper voor Racing Genk na de blessure van Danny Vukovic. De landskampioen trekt voluit de kaart van de 20-jarige Gaëtan Coucke, die vorig seizoen op uitleenbasis ervaring mocht opdoen bij Lommel. De Lommelse keeperstrainer Peter Schildermans is niet verrast door het vertrouwen dat Coucke krijgt in Genk.

   

  "Voor zo'n jonge gast heeft hij in Lommel echt indruk gemaakt. Hij was nog maar 19 toen hij bij ons kwam, dus zijn leeftijd was wel een risico. Maar we wisten wel dat hij de kwaliteiten had en dat heeft hij bij ons zeker laten zien", vertelt Schildermans aan Sporza.

   

  "Het vertrouwen van Genk in Gaëtan verrast me niet. Ze hebben in Genk vertrouwen in hun eigen keepers en hun eigen opleiding en dat is goed. In het verleden hebben ze ook al bewezen dat ze goeie doelmannen kunnen opleiden. Ze vertrouwen gewoon op hun eigen expertise. Die is top in Europa."

  Gaëtan Coucke bij Lommel.

  Gaëtan Coucke bij Lommel.

  "Coucke is sterk met zijn voeten"

  Wat mag het publiek verwachten van Gaëtan Coucke? "Hij heeft een heel goeie opleiding gehad. Het is een moderne keeper die geleerd heeft om te voetballen. Hij kan dus goed overweg met de bal aan zijn voeten. Als hij een bal toegespeeld krijgt, kan hij die leggen waar hij wil", weet Schildermans.

   

  "Bij Genk is hij begonnen als veldspeler en dat zag je ook op de training. In onderlinge partijtjes misstond hij niet tussen de andere spelers. Voor ons niveau was hij met zijn voeten echt top."

   

  "Hij speelt zeer aanvallend en staat heel hoog. Daarin durft hij risico's te nemen, maar zo lost hij ook problemen op voor het problemen zijn. Hij zal zeker nog wel eens een fout maken. Bij ons is hij ook niet foutloos geweest. Maar daarna kan hij de knop meteen omdraaien. De vorige bal kun je niet meer veranderen, de volgende bal is de belangrijkste. Die ingesteldheid heeft hij."

  Gaëtan Coucke

  Gaëtan Coucke

  "Hij zal deze kans grijpen"

  Peter Schildermans prijst ook de mentale sterkte van Coucke. "Technisch beheerst hij alle aspecten vrij goed. Zijn grote troef is dat hij zeer koel is en niet snel onder de indruk van de omstandigheden. Het maakt hem niet uit of de tegenstander Tubize of Real Madrid heet. Hij zal altijd gewoon zijn wedstrijd spelen, zonder nerveus te worden", klinkt het.

   

  "Op mentaal vlak kan hij de stap zeker aan. Het kan natuurlijk altijd misgaan, maar ik heb er vertrouwen in. Als hij eenmaal zijn plaats heeft, zal hij ze niet zo snel weer afgeven. Ik denk dat hij deze kans zal grijpen."

  Als hij eenmaal zijn plaats heeft, zal hij ze niet zo snel weer afgeven.

  Peter Schildermans over Gaëtan Coucke