• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Koen Naert en Bashir Abdi passen voor WK marathon

  Naert, Europees marathonkampioen en Abdi, Belgisch marathonrecordhouder, oog in oog.

  Het WK marathon in Doha moet het stellen zonder de twee Belgische uithangborden Koen Naert en Bashir Abdi. Beide atleten kiezen nu ook definitief in het najaar voor deelname aan een stadsmarathon boven het WK. Welke marathon dat zal worden, is nog niet bekend. 

  Met Europees marathonkampioen Koen Naert en Belgisch marathonrecordhouder Bashir Abdi beschikt België over twee toppers in de marathon. Toch passen beide goedlachse Belgen voor de WK-afspraak omdat er om middernacht bij een loden hitte moet worden gelopen. Naert en Abdi richten hun pijlen op een andere stadsmarathon. 

   

  Abdi overwoog even om op het WK de 10.000 meter te lopen, maar ziet af van dat plan. "Na de marathon in Londen (waar hij het Belgisch record brak) heb ik heel lang rust genomen. Het was mijn laatste kans om uit te rusten voor de Olympische Spelen in 2020. Om nu nog aan het pisteseizoen te beginnen ben ik te laat aan mijn voorbereiding begonnen. Ik loop in oktober opnieuw een marathon, in Amsterdam of in Chicago."

   

  Om zich goed te kunnen voorbereiden had de Belg met Somalische roots graag al eerder geweten waar hij aan toe was. "Mijn management is mijn geduld aan het testen", besluit Abdi met een knipoog.

   

  Koen Naert last wel een 10.000 meter in zijn voorbereiding in. De West-Vlaming start zaterdag in Lokeren op het Belgisch kampioenschap 10 kilometer.