Gazzetta: "Lukaku geeft fiat voor transfer naar Juventus"

  Volgens La Gazzetta dello Sport is Romelu Lukaku op weg naar Juventus.

  Volgens La Gazzetta dello Sport is Romelu Lukaku op weg naar Juventus.

  Wordt niet Inter, maar wel Juventus de nieuwe werkgever van Romelu Lukaku? Volgens La Gazzetta dello Sport is een transfer in de maak, in een ruildeal waarin ook Paulo Dybala betrokken zou worden.

  Al wekenlang lijkt Romelu Lukaku op weg naar Inter. De Rode Duivel staat hoog op het verlanglijstje van coach Antonio Conte, maar in Milaan hebben ze hun centjes nog eens goed geteld en vastgesteld dat ze niet toekomen om de peperdure spits van Manchester United te betalen. Vraagprijs: dik 80 miljoen euro.

   

  Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is Juventus de jongste dagen in de dans gesprongen. Het idee: een ruil Dybala-Lukaku. "Juventus en Lukaku hebben al een akkoord over een contract van 8 miljoen euro per jaar, dat met bonussen kan oplopen tot 9 miljoen euro. Het is wachten op het jawoord van Dybala", klinkt het in de krant.

   

  La Gazzetta meent dat er op clubniveau snel een overeenkomst gevonden zal worden tussen Juventus en Manchester United, omdat de marktwaarde van Dybala en Lukaku ongeveer gelijkaardig is. Mogelijk moet United nog een kleine som bijpassen, al weten ze in Italië dat de moeilijkste zaak wordt om Dybala te overtuigen.

   

  "De zaakwaarnemer van Dybala had dinsdag in Londen een gesprek met Manchester United. De Engelsen bieden Dybala een jaarloon van zo'n 8,5 miljoen euro, terwijl de Argentijn 10 à 12 miljoen in gedachten had. Als Dybala zijn jawoord geeft, staat niets de transfer nog in de weg", weet de Gazzetta.

  Paulo Dybala

  Zet Paulo Dybala de deur open voor Romelu Lukaku bij Juventus?

  En Inter dan?

  Nu Romelu Lukaku op weg lijkt naar Juventus, moet Inter zijn pijlen richten op een andere spits. "Antonio Conte wil twee nieuwe aanvallers", weet de Gazzetta. "Nu Inter de piste-Lukaku verlaten heeft, wil het snel de komst van Roma-spits Edin Dzeko afronden. In die transfer wordt mogelijk ook Mauro Icardi betrokken."

   

  De vetste vis hopen de Milanezen in Parijs te vangen. "Inter heeft zijn zinnen gezet op PSG-aanvaller Edinson Cavani, maar het torenhoge salaris van de Uruguayaan zou wel eens een struikelblok kunnen zijn", klinkt het. De sportkrant weet dat Cavani niet weigerachtig staat tegenover een transfer.

   

  Inter wil de verkoop van Icardi en de komst van 1 of 2 nieuwe spitsen zo snel mogelijk afronden om nieuwe coach Antonio Conte gerust te stellen. De Italiaanse oefenmeester schopte in het verleden bij zijn vorige clubs al meermaals keet omdat zijn transfereisen niet ingewilligd werden.

  Antonio Conte

  Antonio Conte