FIFA breidt wereldkampioenschap vrouwenvoetbal uit naar 32 landen

  Het nieuws van de FIFA moet als muziek in de oren van de Red Flames klinken.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft beslist dat het aantal deelnemers aan het volgende WK voor vrouwen in 2023 zal worden opgetrokken naar 32 landen. Aan het voorbije WK van dit jaar namen 24 teams deel. 

  Een organisator voor het WK van 2023 is er nog niet, maar de FIFA heeft nu al een belangrijke aanpassing doorgevoerd. Het aantal deelnemende landen wordt verhoogd van 24 naar 32. Er zal worden gespeeld in 8 poules van 4 teams.

   

  FIFA-preses Gianni Infantino is tevreden dat het voorstel unaniem werd aangenomen door de bestuurders van de Wereldvoetbalbond. "Het succes van het voorbije WK in Frankrijk maakte duidelijk dat we dit momentum moeten grijpen om concrete stappen te nemen om het vrouwenvoetbal verder uit te bouwen", reageert Infantino.

   

  "De uitbreiding van het WK betekent niet enkel dat er meer teams mogen deelnemen. Heel wat federaties zullen nu programma's opzetten rond vrouwenvoetbal, omdat er een realistische kans is om zich te kwalificeren voor de eindronde."

   

  Over de manier waarop de 8 extra WK-tickets verdeeld zullen worden over de verschillende continenten is nog geen duidelijkheid. "Daarover moet nog overlegd worden met de confederaties", klinkt het.